.. tips för att få en fin hud!

1. Basta
När du blir av med döda hudceller, är det som om huden "börjar leva på nytt". Då försvinner gammal bränna osv, man känner sig fräsh efter det. Ett bra och lätt sätt att bli av med döda hudceller är genom att sätta sig i en bastu, och när man har blivit lite varm & svettig ska man börja skrubba på ben, armar, mage, vad du nu känner för. Extra bra är det att göra det innan man åker utomlands, då blir man snabbare brun.

2. Är morötter!
Morötter innehåller olika ämnen och vitaminer som är bra för huden. Om man äter morötter året runt blir man lättare brun.
Tips! Om du tycker det är enformigt att bara äta morötter rakt av, riva istället ett par morötter, skär upp apelsiner i små bitar och lägg i russin. Då får morötterna en friskare smak, och det blir roligare att äta om man kan variera sig lite.

3. Smörj in dig
Ni vet att man ofta blir torr om benen precis när man har rakat dom, då brukar man alltid smörja in dom, eller hur? Men fortsätt att göra det varje morgon - gör det till en vana. Huden mår bra av att bli återfuktad. Och när huden är tillräckligt mjuk, kan man börja smörja in sig med brun utan sol från dove (se bilden nedan). Den ljusa gör att det inte blir fläckigt, det blir jämt och en naturlig bränna.

4. Låt huden vila
Du behöver inte sminka dig lika mycket varje dag. Ta en eller två dagar i veckan till att låta ansiktet vila från foundation och puder. Då låter du huden andas, och om man gör så några gånger i veckan är det inte lika lätt att få finnar. Smink är ju som näring till finnar, dom blir bara ännu värre om man försöker täcka dom dag efter dag.

5. Smörj in händerna - speciellt på vintern
Hur många är det på vintern som klarar sig utan att få torra händer? Mig har det aldrig hänt iallafall, men jag smörjer in mina händer året runt. Så i år har jag klarat mig. Tänk på att inte bara smörja in ben och ansikte för att bli mjukare i huden, händerna är lika viktiga.
Tips! För att få mjuka nagelband kan du smörja in dom med idominsalva - hur dumt det än låter. Men naglarna blir jätte sköna och om man målar dom en stund efter så blir dom jätte fräsha.

 Jätte bra för mjuka ben som vill se naturligt bruna ut.

/ maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0